dinsdag 23 april 2013

Taart!

Vandaag heb ik geen kaart om aan jullie te laten zien, maar eens een keer iets heel anders...

Afgelopen weekend was mijn oude schoolvriendin uit Hellevoetsluis bij mij op bezoek. We hadden elkaar al heel lang niet gezien, dus het werd echt tijd om wat af te spreken. Ze is gezellig een nachtje blijven slapen, zodat we 2 hele dagen hadden om van alles te doen. Enne, we hebben het best druk gehad, LOL! Ze heeft mijn haar geverfd, we hebben samen geshopt en... we hebben samen een taart gebakken en deze versierd met marsepein enzo.

We hebben eerst een biscuitcake gebakken in een springvorm. Na het bakken de 'bobbels' aan de bovenkant eraf gesneden, zodat het een mooie platte taart werd. Daarna hebben we hem in het midden door gesneden en er aardbeienjam tussen gedaan.

Ik heb de hele taart ingesmeerd met botercrème. In die tijd heeft mijn vriendin de gele marsepein uitgerold en die daarna over de met botercrème ingesmeerde taart 'gedrapeerd' (dat zag er heel simpel uit, hihi)

Daarna kon het versieren beginnen... 

Onderaan de taart een rand blauwe balletjes. Aan de zijkant groene bloemetjes met daarin een snoep-balletje.


Mijn vriendin had al haar leuke uitsteekvormpjes meegenomen. We hebben er een fleurige taart van gemaakt met veel bloemen.

In deze bloem zit een zachte parel. We hebben alle bloemen en blaadjes aan elkaar geplakt door het wat nat te maken met water.

Ook hebben we er eetbare glitters opgedaan voor een sprankelend bling-bling effect.

Nu nog even het resultaat van bovenaf:



Enne... hij smaakt heerlijk! Door de botercrème is hij wel erg machtig (en ook niet zo gezond, LOL). De marsepein en jam maken het lekker zoet, jammie...

Het was echt een superleuk weekend en we gaan zeker vaker wat afspreken... Jammer dat we tegenwoordig zover uit elkaar wonen.

Ik ben benieuwd wat jullie van onze taart vinden. 

8 opmerkingen:

  1. Hoi Anne-Marije,
    Wat een prachtige taart hebben jullie gemaakt, zo mooi versierd, jammer om aan te snijden, jullie hebben er vast heerlijk van gesmuld...groetjes van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinkt dat supergezellig Anne-Marije, dat is nog eens een topweekend, wat een schitterende taart hebben jullie gemaakt, hij kijkt me wel heel verleidelijk aan, je ziet gewoon dat hij heerlijk is.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Boy do I wish you had an English translator on your blog so I could understand what you are trying to tell your readers in your posts. I gather this is a cake and it looks fabulous but what kind and is that fondant on top? I hope you are keeping well.
    Hugs!
    cec

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Anne-Marije, Fijn dat je zo hebt genoten met elkaar...jammer dat jullie nu zo'n eind uit elkaar wonen...de taart is super geslaagd, dat zal vast smullen zijn geweest!!

    liefs annemariee n merit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er goed uit Anne-marije.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ziet de taart er lekker uit! Super om te doen he, ben ook "verslaafd" aan taarten maken.

    Groetjes Cathalijne.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachttaart is het geworden!Gezellig idee om dit zo samen te doen! Gave bloemen zitten erop en heel mooi ook die groene blaadjes eronder!
    Misschien een tip voor een volgende keer? Ik keer mijn biscuit na het bakken om op een rooster en laat hem op de kop afkoelen. Daarna vul ik hem ook gewoon zo. Dan hoef je er niets af te snijden, omdat je dan de rechte onderkant boven hebt!
    Liefs Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schitterende taart! Ik vind die er echt heerlijk uitzien!!! Leuk dat je zo'n gezellig weekeinde hebt gehad ;-)

    Liefs!!!

    BeantwoordenVerwijderen