maandag 27 mei 2013

Amigurumi van Granny!

Vandaag heb ik weer diverse nieuwe artikelen toegevoegd in de webwinkel.

Helemaal nieuw bij AnMaCreatief is het Rio haakkatoen/garen.

Het Rio haakkatoen is van een zeer goede kwaliteit en is uitstekend geschikt voor het haken van o.a. amigurumi knuffels. Op 1 bolletje zit ca. 50 gram katoen - ca. 125 meter.


 
Bij amigurumi knuffels horen natuurlijk ook oogjes en neusjes, dus vanaf vandaag heeft AnMaCreatief ook veiligheidsoogjes/neusjes in het assortiment. Als de oogjes/neusjes goed bevestigd zijn kunnen ze niet meer los!

De oogjes zijn verkrijgbaar in 5 verschillende maten:De neusjes zijn verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren:


Nu is het natuurlijk leuk als er ook voorbeelden bij de artikelen in de winkel komen. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van mijn lieve oma, mijn Granny!Graag wil ik mijn oudste Design Team lid voorstellen. Namelijk mijn eigen oma, oftewel `mijn Granny`.
Oma is bijna 79 jaar en woont met opa in Spijkenisse. Oma kan heel goed haken en heeft alle mooie Grannies voor mij gehaakt (zie de groep embellishments). Zelf kan ik niet haken, dus daarom heb ik de hulp van mijn Granny ingeroepen.
Mijn Granny maakt Amigurumi beestjes, als voorbeeld bij het haakkatoen en de veiligheidsoogjes/neusjes.
Ik ben er trots op dat zelfs mijn eigen oma deel uitmaakt van het AnMaCreatief Design Team!


Oma is al druk aan het haken geweest en heeft diverse mooie voorbeelden voor mij gemaakt. Oma, als ervaren haakster, is heel enthousiast over het haakkatoen. Het garen glanst mooi en is fijn om mee te haken volgens oma.

Vandaag laat ik jullie mijn favoriete knuffel zien, Betty de kip!

Het patroon van Betty komt uit het boekje 'Gehaakte dierenvriendjes' van Christel Krukkert.
 
gebruikte materialen:

-Rio haakkatoen wit 005
-Rio haakkatoen felroze 020
-Rio haakkatoen rood 043
-Rio haakkatoen geel 371
-veiligheidsoogjes 14 mm rood-bruin  
-vulmateriaal

TIP van Granny: gebruik haaknaald nr 3 voor het haken van de amigurumi beestjes met het Rio haakkatoen. Zo worden de steken vaster en komt de vulling niet door het haakwerk.
Wat is ze gaaf hè? Betty is heel ijdel en heeft altijd haar tasje bij de hand/vleugel. ;-) Ze wilde maar al te graag op de foto in de tuin, tussen de bloemetjes.
Ze zit nu gezellig op mijn inpak-tafel om mij gezelschap te houden tijdens het opzoeken en het verzenden van bestellingen... ;-)


Ik vind het supergaaf dat ik er een nieuw Design Team lid bij heb. Oma dank u wel voor uw hulp!
Binnenkort laat ik nog meer creaties van Granny zien.

1 opmerking:

  1. Wat een kostbaar nieuw DTlid! Ik vind het geweldig leuk, v ertel haar dat maar! Enne, wat een prachtige nieuwe profielfoto!!!
    Liefs Adriana

    BeantwoordenVerwijderen