woensdag 15 januari 2014

Vogelhuisje met glitter-sneeuwdak


Elke 15e van de maand wil ik iets 'bijzonders' doen op het AnMaCreatief Webshopblog. De ene maand maakt 1 van de DT-leden een tutorial en de andere maand doen een aantal DT-leden een gezamenlijk project. Deze maand is het tijd voor een gezamenlijk project. Samen met Judith en Adriana ben ik aan de slag gegaan met de Silk Microfine Glitter van Elizabeth Craft Designs. Alle creaties zijn te zien op het Webshopblog, dus neem daar ook eens een kijkje!


Wisten jullie al dat het hier pas gesneeuwd heeft? Het was een heeeel plaatselijke sneeuwbui... Deze bui viel precies op het dak van mijn vogelhuisje wat ik vandaag aan jullie wil laten zien... LOL!

Ik heb dus een vogelhuisje versierd. Deze leuke kraft papier maché vogelhuisjes zijn sinds kort te koop in de webwinkel. Ik heb het huisje beplakt met scrappapier van Dovecraft uit het 6x6 blokje Garden Party. Daarna heb ik alle randjes bewerkt met Distress Ink Walnut Stain.

En toen kwam de plaatselijke sneeuwbui:
Ik heb met Aleene's True Snow een sneeuwlaag op het dak van het huisje gemaakt. Dit heb ik gedaan door met een spatel flink wat pasta op het dak te doen. Daarna heb ik het verdeeld, zodat er een 'speelse' laag ontstond. Ook heb ik wat pasta op het stokje onder de opening gedaan.
De ijspegels heb ik ook gemaakt met de True Snow. Met de spatel heb ik voorzichtig wat sneeuw van het dak afgeschoven en hier soort druipers van gemaakt. Toen de pasta nog nat was heb ik er Silk Microfine Glitter Cool Diamond op gestrooid. Ik heb bijna het hele potje over het dak gestrooid, zodat alles bedekt wat met glitter. Daarna een beetje geschud (heel voorzichtig, want anders braken de ijspegels), zodat alle loszittende glitter er weer af kwam. Toen had ik bijna mijn hele potje weer vol met glitter, hihi. De True Snow moest 24 uur drogen. 24 Uur later was het inderdaad helemaal hard geworden en kon ik de glitter aanwrijven en de overtollige glitter verwijderen.

Het huisje heb ik versierd met wat gestanste figuren gemaakt met Creatables en Collectables van Marianne Design. De 2 soort sneeuwvlokken zijn gemaakt met Creatable Pionsetta Kartel, de sneeuwvlokken op de zijkanten met Collectable Village Decoset en het ornament op de voorkant is gemaakt met Creatable Anja's Vintage 3 Ornaments. Ik heb een stuk van het ornament afgeknipt, zodat het beter op mijn huisje paste.

-papier maché hanger-vogelhuisje 4
-parelmoer karton wit A4
-Dovecraft 6x6 paperpack Garden Party
-Aleene's True Snow
-Elizabeth Craft Designs Silk Microfine Glitter-Cool Diamond 641
-Marianne Design Collectable COL1330-Village Decoset
-Marianne Design Creatable LR0121-Poinsetta Kartel
-Marianne Design Creatable LR0273-Anja's Vintage 3 Ornaments
-Distress Ink Walnut Stain

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn vogelhuisje vinden...

Een fijne dag!

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er gaaf uit zeg! Het is echt net een dikke laag sneeuw. En ik had niet verwacht dat je ook op deze manier nog veel glitter over zou houden. Prachtig gedaan en ook een duidelijke uitleg erbij. Wat is die glitter toch leuk!
    Liefs Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo super schattig die vogelhuisjes. En het sneeuweffect is prachtig en dan ook nog eens met ijspegels. Het is een super geslaagd projectje. Liefs Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een mooi sneeuweffect heb je gemaakt. prachtige vogelhuisje!

    BeantwoordenVerwijderen