zaterdag 15 juli 2017

AnMaCreatief Facebookchallenge #2


Vandaag gaat de 2e challenge in onze AnMaCreatief Facebookgroep van start!

We hebben heel wat leuke reacties en mooie inzendingen voor onze eerste challenge gekregen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Hopelijk wordt onze tweede challenge ook een succes.


Het thema voor de juli challenge is: Bloemen

Ik heb een notitieboekje gepimpt in de Mixed Media stijl als voorbeeld voor de challenge. Erg leuk om doen!


Als eerste heb ik op diverse plaatsen wat structuurpasta aangebracht in combinatie met de Mask Stencils Chickenwire en Faded Dots van Dutch Doobadoo. Daarna heb ik het boekje geverfd met zwarte gesso. Ik heb het boekje 2 keer geverfd voor een mooie dekking. Ik heb tussendoor de verf gedroogd met de heattool, zodat ik niet zolang moest wachten.


Toen kon het beplakken beginnen! Ik heb alle embellishments direct op het boekje geplakt met 3D kit en/of Tacky Glue, zonder ze eerst te verven of te bewerken. Daarna alles goed laten drogen voordat ik het boekje kon gaan verven. Alle embellishments hebben verschillende kleuren; gele en oranje bloemetjes, rode en zwarte parels, koperen charms, licht hout, enz. Dat maakt bij Mixed Media niks uit, dus je kunt alle soorten embellishments gebruiken.


De grote bloemen op de foto hierboven heb ik gemaakt met een Joy! cutting stencil. Na het stansen heb ik de bloemen gekreukt en in vorm gebracht.

Met een kwast heb ik het hele boekje inclusief embellishments voorzien van zwarte gesso. De bloemetjes; zoals de roosjes, cherry blossoms en de zelfgemaakte bloemen waren voordat ik ze ging verven nog zacht en kwetsbaar, omdat ze van papier zijn. De eerste laag gesso heb ik dus heel voorzichtig aangebracht. Nadat de eerste laag gesso droog was waren alle bloemen hard geworden. Daarna kon ik met de kwast tamponeren en wat 'harder' duwen om alles gaatjes en plekjes zwart te maken. Ik kwam elke keer weer een klein randje tegen wat nog niet zwart was, hihi.


Toen het hele boekje en alle embellishments helemaal zwart waren kon het leukste deel beginnen; de Embellishment Mousse! Ik heb de kleuren Pure Platinum en Royal Aubergine gebruikt. Ik heb de mousse aangebracht met een sponsje. Ook de randen van het boekje heb ik voorzien van Royal Aubergine. De Nuvo Embellishment Mousse geeft echt een supergaaf en chique effect. Het is heel eenvoudig om te gebruiken, ik ben fan!


-Kraft Notitieboek A5
-Dutch Doobadoo Gesso Zwart
-Dutch Doobadoo Structuurpasta Glad/Smooth
-Nuvo Embellisment Mousse Pure Platinum
-Nuvo Embellishments Mousse Royal Aubergine
-Dutch Doobadoo Mask Art Chickenwire
-Dutch Doobadoo Mask Art Faded Dots
-Aleene's Quick Dry Tacky Glue 
-3D Kit
-Papermania Heattool (voor drogen gesso)
-kwasten
-sponsjes

-Joy! cutting stencil-6002/0068 bloemen
-roosjes 15 mm
-cherry blossoms
-daisies
-asters
-parels 6 mm
-maxi parels
-Dovecraft Frames Me to You Easter 2015
-CraftEmotions Houten Figuren Alphabet Basic Small
-grote bedel 052 tak geel koper
-charm 053 sleutel geel koper
-charm 236 sleutel rood koper
-spacers zilver
-filigraan langwerpig 3 geel koper
-filigraan bloem 2 geel koper
-filigraan hoek 3 geel koper
-filigraan blad 4 zilver
-filigraan bloem 12 rood koper
-filigraan bloem


Dit is de prijs die je kunt winnen met de Facebook-challenge:


Marianne Design Creatable-LR0214 Anja's Large Corner

Doen jullie ook gezellig mee met de challenge? Plaats dan je kaart in het album in onze AnMaCreatief Facebookgroep. Klik op onderstaand logo om naar de groep te gaan.

https://www.facebook.com/groups/447538682077945/

De voorbeeldkaarten van de andere DT-dames komen de komende dagen online op het Webshopblog.

Een fijne dag!

2 opmerkingen: