maandag 7 maart 2011

carnaval en award



Ook hier in Overijssel wordt carnaval gevierd... Niet zo bekend als in Brabant en in Limburg, maar toch hebben ze hier ook een grote optocht, allerlei feesten, enz. Nooit geweten dat ze dat hier vierden... Mijn collega's begonnen hard te lachen toen ik vroeg of er hier ook carnaval wordt gevierd. Ik dacht dat ze het alleen maar in Limburg en Brabant vierden. Op het nieuws en in de krant heb ik ook nooit wat gelezen over carnaval in Overijssel.



Gisteren zijn we op aanraden van mijn collega's naar de grote optocht in Raalte geweest. Wat was dat leuk... Er waren heel veel mooie en vooral grote wagens. Al dat feesten en drinken hoeft van mij niet zo, maar dit was toch wel erg leuk om te zien. ;-)



Vandaag hebben we bij Action een record aan snoep verkocht... Na een aantal klanten die voor meer dan € 15 aan snoep hadden begon ik me toch af te vragen wat ze daar allemaal mee gingen doen. Toen heb ik dat maar eens aan een klant gevraagd ;-). Het blijkt voor Foekepot te zijn... Een soort Sint Maarten, maar dan in het Oosten van het land met carnaval. Kinderen gaan langs de winkels en huizen om een liedje te zingen en hopen dan snoepjes te krijgen. Weer wat geleerd van die vreemde gewoonten hier, haha.. Wij hebben toch ook maar even wat snoep gekocht... Het is anders zo sneu voor die kinderen als ze niets krijgen. :-)

******



Ik heb de Stylish blogger Award van Mariken en Colien gekregen. Dank jullie wel, ik ben er heel blij mee...
I've received the Stylish blogger Award from Mariken and Colien. Thank you, I'm very happy with it...

Ik heb deze award inmiddels al meerdere keren gekregen, dus ga hem nu niet meer doorgeven. Iedereen die hem nog niet heeft mag hem meenemen...
I've received this award for several times, so I'm not going to give him away. Everyone who haven't received them yet may pick him...

Een hele fijne avond...
Have a nice evening....

3 opmerkingen:

  1. Hoi Anne-Marije,

    Wat ziet dat er allemaal leuk uit en dan dat weertje geweldig zo'n blauwe lucht beter kan niet.

    groetjes vanuit een carnavalsloos Goedereed.

    annemarie en Merit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi anne-marije
    wat ziet het er gezellig uit zeg
    hier wordt niet zoveel an carnaval gedaan althans niet dta ik weet hahahahaha
    liefs chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er gezellig uit, Ikzelf geef er niet om
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen