woensdag 29 juni 2011

terug in blogland...

Zo, eindelijk weer een bericht op mijn blog. Jullie zullen wel denken, gaat het wel goed met haar...

Ik heb een paar dagen bij mijn oma in de stacaravan gelogeerd. Dat hadden we een tijdje geleden al afgesproken. Eigenlijk had ik helemaal geen tijd om te logeren, want ik heb het razenddruk met mijn winkeltje. Afgelopen vrijdag heb ik voordat ik weg ging nog 12 bestellingen ingepakt. De rest heeft mijn lieve 'assistente' (mijn moeder haha) voor mij gedaan. Ik had mijn laptop meegenomen, dus kon wel precies alles bijhouden.

Ik heb deze dagen niet stilgezeten. Ondanks de hitte ben ik toch nog wel creatief geweest. Oma heeft als hobby kaarten en kaarsen maken. Dat laatste wilde ik ook wel eens proberen. Hieronder een overzichtje van het resultaat.Dit is het pannetje waarin het kaarsvet gesmolten wordt. Mijn oma doet dat altijd buiten of in het schuurtje en heeft hiervoor een petroleumstelletje.Een nadeel van het pannetje is dat je er alleen mee kunt schenken als je rechts bent. Aangezien ik superlinks ben en absoluut niets rechts kan, was dit een probleempje. Oma heeft dus het kaarsvet in de mallen gegoten. Ik mocht roeren, hihi. Bloedheet onder een afdak met 38 graden! Ik was van plan om stappenfoto's te maken, maar het was gewoon veel te warm.Het kaarsvet stolde voor geen meter. Je moest elke keer wachten tot een laagje een beetje hard was, voordat je de volgende kleur er in kon gieten. Het duurde echt heel lang voordat de kaarsen uit de mallen konden.Maar het is toch gelukt. We hebben kaarsen met laagjes gemaakt in de kleuren zwart, paars, roze en wit.Deze 3 kaarsen heb ik meegenomen voor op mijn kamer. Nu nog even een leuk plateautje vinden... Morgen moet ik werken, dus wie weet wat voor leuks ik dan weer tegenkom bij de Action...Het was ondanks de hitte heel erg leuk om een keer te doen, maar mijn hobby is het niet. Veel te veel gekledder. Geeft mij maar papier, haha.

Terwijl oma aan het 3D-kaarten maken was, ze maakt er ongeveer 18 in 2 uur... dat lukt mij echt niet, heb ik heerlijk wat plaatjes gekleurd. Ik had wat leuke digi's van Phindy meegenomen en ook wat afdrukjes van mijn nieuwe Forever Friends stempels en nog wat andere soorten. Nu kan ik weer even vooruit met kaarten maken.Ik hoop dat ik snel een kaart kan laten zien. Jullie horen weer van mij.
Aju, zoals ze hier in Salland zeggen...

10 opmerkingen:

 1. Hallo Anne Marije, ja dat kaarsen maken is echt geduld hebben, is leuk voor een keertje maar daarna weer lekker terug naar de kaarten. Kaarsen en afdrukjes zien er allebei mooi uit.
  Groetjes Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anne-Marije, een paar daagjes relaxen is ook heerlijk. Je kaarsen zien er super uit; zijn geschikt voor de verkoop zo mooi. Ben heel benieuwd wat je met die mooi gekleurde afdrukjes weer gaat maken. Liefs Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Anne-Marije wat zien de kaarsen er super uit , idd zo geschikt voor de verkoop ,leukdat je heerlijk hebt gerelaxt dat heeft een mens nodig he
  nou je afdrukjes zijn al klaar dus je kunt weer lekker aan de slag
  Succes !
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihi waar je zin in hebt met de hitte.. maar wat een gaaaaaaaaaaaaaaf resultaat zeg!
  echt heel erg leuk :)
  leuk dat je oma ook creatief is, kun je samen lekker freubelen.

  groetjes

  vera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zo samen hobby-en met je oma. Dat kan de mijne helaas niet meer :( Maar toch hoewel het jouw hobby niet is, vind ik de kaarsen erg mooi geworden!

  Ik kijk ook al uit naar de kaarten die je gaat maken met de gekleurde afdrukjes!

  Groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een schitterde plaatjes heb je weer gekleurd! Ik kijk uit naar de resultaten van de kaartjes. Vooral die van Forever Friends omdat wij die stempels ook hebben, hihi.
  Komend weekeinde ga ik ook naar mijn grootouders toe. Hoewel mijn kinderen overdag alle aandacht opeisen, heb ik 's avonds lekker tijd om met oma te freubelen.
  Liefs lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gezellig kliederen met je oma! en het resultaat is enig! Leuk hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zijn ze ingekleurd en leuk he zo'n kaarsen maken :) Deed dit vroeger ook allemaal, en als ik zin heb deze winter maak ik er ook weer eens, altijd wisseling! haha..
  Veel plezier met kaartjes maken ;)
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, die kaarsen zijn mooi gelukt zeg!
  En wat heb je de afdrukjes mooi ingekleurd. Gezellig ook dat je met je oma samen aan de freubel bent, vooral heel hard van genieten!
  Groetjes gea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kaarsen zijn mooi gelukt
  Heb nog even verder bij je gekeken prachtige kaarten heb je gemaakt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen