dinsdag 15 juli 2014

Mixed Media hart met houten figuren

Het is de 15e van de maand en dat betekent dat we iets leuks doen op het AnMaCreatief Webshopblog. De ene maand zal het een tutorial zijn en de andere maand een projectje. Deze maand doen we weer een gezamenlijk project.

Ik heb mijn Design Team uitgedaagd om een creatie te maken met houten figuren van Dovecraft en/of CraftEmotions. AnMaCreatief heeft bijna 30 verschillende verpakkingen met houten figuren in het assortiment, dus keuze genoeg!

Ik vond het leuk om eens iets heel anders te maken dan anders. Normaal houd ik er van om netjes te werken, ik gebruik daarom altijd een geodriehoek bij het maken van mijn kaarten (pietje precies, hihi). Deze keer heb ik eens buiten mijn 'comfort-zone' gewerkt... Ik heb namelijk mijn eerste Mixed Media creatie gemaakt. Dit was echt zo superleuk om te doen! Lekker knoeien met verf en structuurpasta, geweldig, hihi.

De basis van mijn creatie is een MDF hart van Let's Get Bizzee. In 1 verpakking zitten 3 van deze harten, dus ik kan nog 2 keer een hart pimpen. Ik heb eerst mijn hart 'droog versierd' met diverse embellishments. Zo had ik een beetje een idee wat er allemaal op paste (best veel). 

Zo zag mijn hart eruit voordat ik begon met verf:





Als eerste heb ik mijn MDF hart geverfd met witte gesso. De verf heb ik aangebracht met de Sponge Roller van Nellie Snellen, dat gaat zo handig. Ook alle embellishments heb ik eerst voorzien van een laag gesso. Dit heb ik met een sponskwast gedaan. Daarna nog een laag gesso op de donkere embellishments (filigraan in geel koper en de gekleurde parelfiguren). Toen de gesso goed droog was heb ik alles opnieuw geverfd met witte acrylverf. Ik heb de acrylverf 2 keer aangebracht zodat alles mooi wit werd. 

Toen kwam het leukste van alles.... de embellishments bevestigen op het hart! Ik heb (toen de verf droog was) het hele hart ingesmeerd met structuurpasta. Ik heb de pasta een beetje 'rommelig' aangebracht zodat ik een reliëflaag kreeg. Toen de pasta nog nat was heb ik alle embellishments op mijn hart geplaatst. De pasta is pas na 24 uur helemaal hard, dus ik hoefde niet te haasten om alle figuren te bevestigen. Natuurlijk gaat het wel het makkelijkste als de pasta er net op zit, want dan is het nog heel erg zacht en vloeibaar. Toen alle embellishments op het hart zaten heb ik het hart een dag laten liggen, zodat de pasta kon drogen.















De 3 houten letters en de parelfiguren op het houten label en het houten lijstje heb ik met Quick Dry Tacky Glue van Aleene's vastgeplakt. 

Toen de pasta hard was heb ik nog een extra laag witte acrylverf aangebracht. Ik heb de verf getamponneerd met een kwast. Zo ontstond er een soort spons-effect. Daarna de witte acylverf laten drogen... Toen de acylverf droog was heb ik met Creall glitterverf goud en glitterverf zilver wat accenten aangebracht. Deze verf heb ik ook weer met de kwast op mijn hart gedaan. 



















Met de gouden glitterverf heb ik wat 'vlekken' gemaakt op het hart en met de zilveren glitterverf heb ik diverse figuren geverfd: 2 houten gears, houten sleutel, parelbloemen/kernen op het lijstje en label














Als laatste heb ik het plaatje achter het lijstje geplakt en toen het lijstje vastgeplakt op mijn hart. Ik was bang dat er anders verf aan het plaatje zou komen.

Dan is dit het eindresultaat:


























Gebruikte materialen:

-Let's Get Bizzee MDF/hart
-CraftEmotions Houten Ornamenten/Alphabet
-CraftEmotions Houten Ornamenten/Gears
-CraftEmotions Houten Ornamenten/Labels
-Dovecraft woorden elements/Curiosity Corner
-Hallmark wooden frames/Lillibet
-filigraan bloem 2/geel koper
-filigraan bloem 10/geel koper
-filigraan bloem 12/rood koper
-filigraan rond 3/geel koper
-filigraan ster 1/geel koper
-filigraan vierkant 1/geel koper
-filigraan vlinder 2/geel koper
-metalen bloemetjes 1/geel koper
-spacers zilver
-grote bedel 006 hart/zilver
-charm 006 vlinder/zilver
-charm 033 vlinder-created for you/zilver
-charm 034 handmade/zilver
-charm 035 hart-made with love/zilver
-charm 060 hart/geel koper
-charm 225 dubbeltje/geel koper
-maxi parels
-parelbloemen 6/ivoor
-parelbloemen 7/ivoor
-parelbloemen/roze
-parelkernen rond 1 cm
-parelkernen strik/ivoor
-parelkernen vintagehart/paars
-parelhartje
-parelstrikje
-jute touw
-Nellie Snellen knipvel-Vintage/Angel Praying
-Nellie Snellen Sponge Roller
-Kwast
-gesso wit
-acrylverf wit
-Creall Modelling Paste/Grof
-Creall Glitterverf/Goud
-Creall Glitterverf/Zilver
-Aleene's Quick Dry Tacky Glue


Zo dat was een hele lijst!
Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn Mixed Media hart vinden. Ik vond het echt superleuk om te doen...

Neem ook eens een kijkje op het AnMaCreatief Webshopblog om de creaties van mijn lieve Design Team dames te bekijken...

Fijne dag!

4 opmerkingen:

 1. dat ziet er prachtig en gaaf uit Ann-Marije.
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is heel erg mooi gemaakt Ann-Marije en zo leuk zoals je de foto's laat zien hoe het was en hoe het nu is. Een duidelijke uitleg erbij, superleuk gedaan. Dit lijkt me ook wel iets voor mij maar ik durf er niet aan de te beginnen, bang dat ik er weer een nieuwe creatieve verslaving bij krijg haha.
  liefs, Hanny♥, http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk project! Prachtig resultaat. Kan me voorstellen dat het superleuk was om te doen. Tjonge wat een lijst, hi, hi. Je hebt me verslagen:-)
  Liefs Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Anne-Marije

  Heel erg mooi gemaakt en wat maak je reclame voor alle
  mooie artikelen uit je winkel. Je hebt er heel wat gebruikt!

  Liefs van Granny

  BeantwoordenVerwijderen