zondag 10 oktober 2010

Nieuwe Woning!

Mijn oma had een kaart nodig voor een nieuwe woning, dus deze kaart heb ik op bestelling gemaakt.
My Granny needs a card for a new home, so I've made this card on order.



Het stempel dat ik heb gebruikt is van Whipper Snapper. Ik vind dit altijd een heel mooi en toepasselijk stempel voor een verhuiskaartje.
The stamp which I've used is from Whipper Snapper. I always like this stamp and it's so good for a new home card.

Het geweldig leuke scrappapier komt uit de nieuwste lijn van Eline Pellinkhof, Eline's huis.
The amazing nice designpaper comes out of the newest line of Eline Pellinkhof, Eline's huis.



Derwent Coloursoft potloden: C130-C210-C340-C430-C450-C500-C640-C650-C670-C720

Er bestaat geen Derwent Coloursoft potlood in dezelfde kleur bruin als mijn scrappapier, dus ik heb even wat kleuren gemengd. Eerst heb ik een laag wit aangebracht, daarna een laag bruin-groen en als laatste een laagje met licht bruin. Zo heb ik toch de juiste kleur. Voor het dakje heb ik donkerrood met zwart gemengd. Ik meng heel vaak kleuren om de exacte kleur van het scrappapier te krijgen, want ik wil altijd dat alles perfect bij elkaar kleurt... ;-)
There isn't a Derwent Coloursoft pencil in the same colour brown as my designpaper, so I've blend some colours. First I add a layer of white, after that a layer of green-brown and as last a little layer light brown. So I've still got the right colour. For the roof I blend dark red with black. I often blend colours to get the exact colour of the designpaper, because I always want that everything is colouring good together... ;-)



-stempel Whipper Snapper ingekleurd met Derwent Coloursoft potloden
-scrappapier Eline's huis, van Eline Pellinkhof
-gehaakte Granny vastgezet met 1 grote brad
-2 roosjes
-tekst gemaakt op de computer

Nu ik toch in de 'Nieuwe Woning-stemming' ben zal ik het ook eens over onze nieuwe woning hebben. Ik krijg namelijk heel wat vragen over hoe mijn huis, werk en hobbyzolder bevallen...
Ik vind het echt geweldig hier! Ik heb het heel erg naar mijn zin op mijn werk, alleen het is nog wel heel vermoeiend. Als ik 's avonds thuis kom ben ik heel moe en kan ik eigenlijk niet zo veel meer, vandaar dat ik de laatste tijd niet zo vaak reacties achterlaat. Het is wel heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, alleen kijken ze me achter de kassa nog wel een beetje vreemd aan met mijn Rotterdamse accent.... Ik heb al paar keer de vraag gekregen of ik wel in Olst woon... haha. Ik dacht eigenlijk dat het wel mee viel, maar sommige mensen kijken me echt aan of ik een andere taal spreek. ;-)
We zijn heel erg blij met ons huis. Het is zo mooi en lekker ruim. Mijn hobbyzolder is natuurlijk de mooiste plek in ons huis, vind ik... haha! Ik vind het echt zo fijn dat ik nu de ruimte heb voor mijn hobby. Ooit hoop ik hier mijn winkel te openen. Ik ben van plan workshops te gaan geven op mijn zolder, maar ik weet niet of daar interesse voor is? Het lijkt me leuk om een Derwent of kaarten-maak workshop te geven... :-) Ik heb al 2 aanmeldingen, dus wie wil nog meer... dan ga ik het verder uitwerken.
Vandaag heb ik samen met mijn ouders een stukje gereden om de omgeving te verkennen. Ik ben vandaag op plekken geweest die ik nog nooit heb gezien en ben tot de conclusie gekomen dat het zelfs heel dicht bij huis zo mooi is. Hier is zoveel ruimte, dat hadden we in het Westen niet. Lekker geen industrie, geen drukte, enz.
Kortom: We zijn heel blij met ons nieuwe plekje en hebben er absoluut geen spijt van!

Ik ben vandaag lekker met mijn Cricut aan het spelen geweest en ben bezig met een hele serie Cricut-kaarten. Morgen komt het op mijn blog, met een leuke verrassing, dus... tot morgen!
Today I've been playing with my Cricut and have been busy with a collection of cards. Tomorrow I'll post it on my blog with a nice surprise, so... see you tomorrow!

14 opmerkingen:

  1. schitterende kaart anne-marije
    echt geweldig
    en wta fijn om te lezen dat het je zo goed bevalt in jen ieuwe huisje en je werk natuurlijk;)
    liefs chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Anne-Marije,

    je kaart is echt heel leuk, blij te horen dat het je zo goed gaat. Ik wist niet dat er in Nederland ook zoveel verschil was tussen de dialecten.
    Geniet van de omgeving, je hobbyzolder en laat je maar flink inspireren ;-)

    Dikke knuffel,

    Lins x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi kaartje hoor, en blij te horen dat je het naar je zin hebt daar! en met je winkeltje en workshops gaat het vast goedkomen

    *Kus Patries*

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi kaartje en ik vind de stempel ook heel erg leuk voor een verhuiskaartje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een heel mooi kaartje! Woont je oma ook bij jullie in de buurt? Hoewel in Nederland is niets ver weg he, alleen die files maken het leven zuur! Ik kan me voorstellen dat jullie het naar je zin hebben in je nieuwe woonplaats!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een mooi kaartje wat je hebt gemaakt. Al een beetje gewend in Olst? Er zit een hobbywinkel in Olst. Mikilon's Hobbywinkel, H. Droststraat 48, 8121 BJ OLST. Ze hebben helaas geen website.

    groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deine Karte ist einfach nur fantastisch Anne-Marije.
    Das Häuschen ist herzallerliebst und so schön coloriert, die Papiere, Details und Gestaltung sind klasse und passen perfekt zu diesem Anlass.

    Liebe Grüße,
    Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. fijn dat jullie het zo naar je zin hebben in jullie nieuwe huisje en omgeving je kaartje is prachtig Anne-Marije !!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gorgeous Anne-Marije, beautiful colours and sweet house.
    luv
    Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mooi kaartje!!
    tof dat het je bevalt op je werk! is altijd aanpassen in het begin
    mvg,

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige kaart heb je gemaakt Anne-Marije,leuke stempel,mooi ingekleurd.
    Je papier is ook super.
    Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben in het nieuwe huis.
    Heerlijk vrij de natuur,moet er zelf ook niet aan denken midden in de stad te wonen.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuk verhuiskaartje Anne-Marije! Fijn dat je het zo naar je zin hebt in een hele andere omgeving. Geniet van je nieuwe hobbyplek!
    Groetjes van Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tjee Anne-Marije, wat een super leuke kaart heb je gemaakt. Daar zal je oma blij mee wezen.

    Liefs,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen