vrijdag 29 januari 2010

Tutorial: Crop-A-Dile Corner Chomper

Ik heb een tutorial gemaakt over het gebruik van de Crop-A-Dile Corner Chomper. Dit is een hele handige pons-tang die hoeken af kan ronden. Hij is heel gemakkelijk in het gebruik en je hebt er bijna geen kracht voor nodig, zo soepel werkt hij.foto 1: Op de Corner Chomper staan 2 verschillende maten aangegeven. Je kunt namelijk 2 verschillende maten hoeken ponsen, 1/4" en 1/2".foto 2: Voordat je gaat ponsen moet je eerst de 2 klepjes op de bovenkant naar buiten toe openen.foto 3: Als je 2 x 'klik' hoort dan zitten de klepjes goed.foto 4: 1/4" is de kleinste hoek. Houd de Corner Chomper met 1/4 " naar boven als je een kleine hoek wilt ponsen.foto 5: Schuif het papier tussen de klepjes tot het niet verder kan. Zorg dat het papier goed aansluit. Knijp de Corner Chomper nu helemaal in. Dit gaat heel erg gemakkelijk, hij glijdt gewoon door het papier!foto 6: Haal het papier uit de Corner Chomper en je ziet een mooie afgeronde kleine hoek.foto 7: 1/2" is de grootste hoek. Houd de Corner Chomper met 1/2 " naar boven als je een grote hoek wilt ponsen.foto 8: Schuif het papier tussen de klepjes tot het niet verder kan. Zorg dat het papier goed aansluit. Knijp de Corner Chomper nu helemaal in.foto 9: Haal het papier uit de Corner Chomper en je ziet een mooie afgeronde grote hoek.foto 10: de stukjes die door het ponsen van het papier afgaan bewaard de Corner Chomper in een soort 'prullenbak'. Op de bovenkant van de Corner Chomper zit een klepje.foto 11: Open het klepje van de 'prullenbak' om hem te kunnen legen (doe dit regelmatig).foto 12: Houd de Corner Chomper op zijn kop en schud hem leeg.foto 13: Het bijzondere aan de Corner Chomper is dat hij door heel veel soorten materiaal ponst.
Op de foto zie je de volgende materialen: dun papier, cardstock, correspondentiekaartje, dubbel gevouwen Color Core Cardstock, behang, vlies behang, foam, transparante sheet en chipboard.
Hij kan zelfs ook nog door leer en plastic! Ik heb ook gewone afrondponsen, maar daar lukt dat niet mee.

Deze geweldige Crop-A-Dile Corner Chomper is te koop in de webwinkel van Create4fun.

Ik heb hem nu getest en ben helemaal verkocht. Hij is super!


6 opmerkingen:

 1. Hi Anne-Marije, I like your tutorial. I am glad to be on the Digital Stamp Oasis DT with you. I really think we are going to have lots of fun together :o) See you on the Paper Craft Planet Group.
  Sandy O

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er leuk uit
  en handig
  weer iets voor op mijn verlang lijstje hihihi
  en jij veel plezier er verder mee
  groetjes en een fijne weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh geweldig, heb wel op filmpjes gezien dat mensen er mee werken, maar ik wist niet dat hij ook door dikkere materialen ging
  dank je wel voor je tutorial
  groetjes andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me inderdaad een handig apparaatje.
  Nog een dikke proficiat dat je gekozen bent als designer voor Digital Stamp Oasis. ;)
  Groetjes en alvast een fijn weekend!
  Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige apparaat zeg!

  Wel iets wat op mijn verlanglijstje staat!

  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is inderdaad een heel handig apparat ik heb hem al een tijdje en ben er heel erg blij mee

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen